Wie is een wenkbrauwartiest? Wat is een wenkbrauwbar?

Tegenwoordig besteden we meer aandacht aan wenkbrauwen dan we ooit eerder hebben gedaan. We willen dat ze perfect gevormd zijn en er altijd goed uitzien. Gelukkig kan een wenkbrauwartiest, die gespecialiseerd is in een wenkbrauwbar, ons helpen om dit doel te bereiken. Wat moet je weten over dit beroep?

De wenkbrauwartiest is een vrij nieuw type van een specialist die recentelijk in de beautywereld om de hoek kwam kijken. Tot nu toe was het een schoonheidsspecialist die alle schoonheidsbehandelingen uitvoerde, zelfs voor wat betreft het verbeteren van de wenkbrauwen. Dit is veranderd en tegenwoordig kunnen we terecht bij een professionele schoonheidssalon die gespecialiseerd is in geavanceerde wenkbrauwverzorging. Hier kunnen we een specialist vinden – een hooggekwalificeerde schoonheidsspecialist – die weet hoe hij de wenkbrauwen moet stylen, definiëren, reconstrueren en voeden.

Wenkbrauwartiest, wie is het?!

Een wenkbrauwartiest is iemand die heel veel verstand heeft van wenkbrauwen. Haar (in de meeste gevallen is het een vrouw) taak is om wenkbrauwhenna te doen, wenkbrauwen te verzorgen, te reconstrueren en advies te geven over hoe je goede wenkbrauwverzorgingsgewoonten kunt ontwikkelen. Natuurlijk kun je een wenkbrauwkunstenaar tegenkomen in veel schoonheidssalons, maar tegenwoordig openen meer en meer wenkbrauwkunstenaars hun eigen wenkbrauwbars, die speciale salons zijn die alleen maar wenkbrauwversterkende behandelingen aanbieden.

Wat doet een wenkbrauwartiest?

Als je een afspraak maakt met een wenkbrauwartiest kun je er zeker van zijn dat je de salon verlaat met wenkbrauwen die on-fleek zijn – de wenkbrauwspecialist zal goed voor je wenkbrauwen zorgen. Ze zal niet alleen de schoonheid van de wenkbrauwen naar boven halen door speciale make-uptechnieken toe te passen, maar ze zal ze ook vormgeven en conditioneren.

Je kunt van een schoonheidsspecialiste verwachten dat:

  • ze de meest geschikte wenkbrauwvorm voor je vindt (browmapping)
  • de meest geschikte dikte, lengte en boog voor je wenkbrauwen kiest
  • het wenkbrauwhaar verwijdert en trimt
  • wenkbrauwverkwikkende behandelingen uitvoert en je persoonlijk advies geeft over wenkbrauwverzorging
  • de wenkbrauwvorm accentueert met henna
  • wenkbrauwherstel doet als de wenkbrauwen dun zijn

Bezoek aan een wenkbrauwstyliste. Wat mag je verwachten?

De eerste fase van het hele bezoek hangt af van het gesprek met een klant. De wenkbrauwartiest moet erachter komen wat de gemeenschappelijke problemen met de wenkbrauwen die je hebt, moet ze de conditie van de wenkbrauwen te beoordelen en te leren uw verwachtingen. Alleen dan kan ze de juiste stappen nemen.

Voor de behandeling maakt ze een foto van je wenkbrauwen. Dit zal je helpen de verbetering te zien zodra de wenkbrauwversterkende behandeling is afgelopen.

De behandeling zelf begint met het nauwkeurig verwijderen van de make-up, het desinfecteren en zorgen dat er geen andere onzuiverheden bij de wenkbrauwen zitten. Vervolgens worden speciale accessoires zoals een pincet, borsteltjes, linialen en andere hulpmiddelen die helpen bij het definiëren van een perfecte wenkbrauwvorm erbij gepakt. Wanneer alle onnodige haartjes zijn verwijderd en de wenkbrauwen zijn geknipt, brengt de wenkbrauwartiest henna aan om het uiteindelijke effect nog dramatischer te maken.

Tot slot mag je van de wenkbrauwartiest verwachten dat ze je advies geeft over de verzorging van je wenkbrauwen. Door dat advies te volgen kun je langer van de effecten genieten.

Thuis vs. professionele wenkbrauwstyling

Moeten we een afspraak maken met een wenkbrauwartiest en een professionele wenkbrauwbar bezoeken? Dat hangt af van hoe veeleisend je wenkbrauwen zijn (zijn ze bijvoorbeeld schaars, dunner, blond?). Als je wenkbrauwen niet al et moeilijk zijn, of als je ze zelf goed genoeg kunt doen, dan hoef je niet per se een bezoekje te brengen aan een professionele wenkbrauwbar.

Toch is een wenkbrauwartiest nuttig als je wenkbrauwen onhandelbaar zijn. Tot slot is het zeker een goed idee om naar een wenkbrauwartiest te gaan als je niet zeker weet welke wenkbrauwvorm het beste bij je gezicht past.

Aanbevolen artikelen: