Stap-voor-stap handleiding: hoe kun je thuis je wenkbrauwen vormgeven als een pro?

Wenkbrauwen vormen een essentieel onderdeel van het gezicht, ze geven ons extra definitie en zorgen ervoor dat we er vrouwelijker uitzien. Mooie wenkbrauwen zijn een mooie look. Als wenkbrauwen er goed uitzien, heb je geen make-up nodig, zelfs mascara is dan niet nodig. Daarom moet je serieus nadenken over wenkbrauwverzorging. Naast het dagelijks aanbrengen van wenkbrauwserum is er nog meer wat je kunt doen. Je moet ze regelmatig in vorm brengen, zodat ze er non-stop perfect uitzien. We weten dat je soms geen tijd hebt voor de beautysalen, dus laat ons je vertellen hoe je je wenkbrauwen thuis in vorm kunt brengen voor de beste wenkbrauwen ever. Laten we beginnen!

Stap-voor-stap handleiding: wenkbrauwen thuis doen

1. Kies het juiste moment

Dat is echt belangrijk! Niet de kantjes ervan af lopen voor werk, feestjes, examen of meeting… Na het plukken is de huid rood, gezwollen en ziet er niet goed uit. Zelfs make-up zal het niet verbergen. Je kunt je huid beter laten herstellen en rusten. Het beste is om de wenkbrauwen te plukken op vrije dagen in het daglicht of in ieder geval ’s avonds (mits het licht in de badkamer helder genoeg is).

2. Zet alles klaar

Dat is duidelijk: een pincet. IJsblokje (als je overgevoelig bent voor pijn); potlood – idealiter beige/ huidkleurig, optioneel wit (als je geen potlood hebt, kun je concealer gebruiken); een lang, dun penseel of een spiesje. Je heeft deze accessoires nodig voor het mappen van de wenkbrauwen.

Vergeet niet dat je pincet de haren moeiteloos moet vastpakken, van hoge kwaliteit moet zijn en brandschoon moet zijn! Ontsmet met spiritus.

3. Verwijder make-up grondig, droog de wenkbrauwzone en borstel de wenkbrauwen

Je staat op het punt om de wenkbrauwen in vorm te brengen en te mappen, zodat de huid/ wenkbrauwen niet vettig of vochtig zijn – het potlood zal zich niet aan de huid hechten, plus het pincet zal over de wenkbrauwen glijden, zodat je problemen hebt met het vastpakken en plukken van de haren.

4. Geef de wenkbrauwen contour

Als je wenkbrauwen geen gedefinieerde contour hebben of als je de vorm opnieuw wilt definiëren, moet je het begin, het midden (boog) en het uiteinde definiëren. Houd het stokje vast zodat deze over het neusgat loopt en:

  • binnenste ooghoek
  • pupil
  • buitenste ooghoek

Daarmee kun je gemakkelijk het begin, de boog en het einde van de wenkbrauwen markeren met behulp van drie regels. Vergeet niet dat 2/3 van de wenkbrauwlijn dikker moet zijn, de punt moet puntig zijn, terwijl de boog steil kan zijn en toch voorzichtig afgerond moet zijn, zodat 1/3 van de lijn naar boven komt.

5. Teken de wenkbrauwen

Zodra de belangrijke wenkbrauwpunten zijn gemarkeerd, moet je ervoor zorgen dat beide wenkbrauwen gelijk zijn, dezelfde dikte en dezelfde boog hebben. Pak nu een potlood en schets de wenkbrauwen om de hele contour te krijgen. Een naaktkleur is nuttig omdat het haren verbergt die overgroeien, plus het laat je het effect zien waar je op kunt rekenen na het plukken. Het is een zeer veilige vorm van vormgeven, omdat je het altijd weer kunt afwrijven en de contouren opnieuw kunt omlijnen. Met andere woorden, je kunt de vorm van je wenkbrauwen perfectioneren.

6. Pak er een pincet bij

Tijd voor de pincet. Je hebt al de contour die de vorm van je wenkbrauw bepaalt, zodat je alle wenkbrauwen die erbuiten groeien, kunt verwijderen. Hoe zit het met wenkbrauwen die gecamoufleerd zijn door het naaktpotlood? Laat ze achter en verwijder gewoon het potlood – als je kunt zien dat er nog wat wenkbrauwen zijn die het effect verpesten, pluk ze dan gewoon.

7. Haal het potlood eraf en bekijk de wenkbrauwen eens goed

Ben je er klaar voor? Hebben ze correcties nodig? Pluk alle haren die uitsteken en verwen je wenkbrauwen!

Aanbevolen artikelen: