Hoe kom je aan strakke ombre wenkbrauwen?

Ombre wenkbrauwen worden steeds populairder (zowel getatoeëerd als aangebracht met gewone vullers). Ze zien er echt natuurlijk uit en zijn gewoon on fleek, dat is precies wat we willen!

Is er iets wat je moet leren over ombre wenkbrauwen? Best wel veel eigenlijk. Je kunt het effect krijgen met verschillende methoden. Check ze allemaal voordat je er een kiest!

Hoe ziet de ombre wenkbrauw er uit?

Afhankelijk van de techniek die je kiest, krijg je een ander ombre effect. Er is echter één regel voor alle methoden. Ombre wenkbrauwen hebben een donkerdere bodem en tip, terwijl de aanzet en de boog lichter zijn.

Om het effect te krijgen, gebruik je twee kleuren of geef je het pigment vakkundig een tintje, waardoor de kleurintensiteit wordt opgebouwd.

Ombre wenkbrauwen, zo mooi als natuurlijke wenkbrauwen

Waarom zijn ombre wenkbrauwen een ding? Omdat ombre schaduw onze eigen natuurlijke wenkbrauwen er op hun best doen uitzien. Als je op zoek bent naar een “wow” look – niet nep – dan zijn ombre wenkbrauwen een perfecte optie. Als je de kleur goed inschaalt, krijg je een natuurlijk uitziende kleurschakering en een fantastische verbetering voor het hele gezicht, en dat alles op een subtiele manier.

Hoe kun je ombre wenkbrauwen krijgen?

Er zijn verschillende technieken en de twee die meisjes het vaakst kiezen. De “levensduur” van het effect is wat ze van elkaar onderscheidt. Welke methode moet je kiezen?

  • Ombre door middel van microbladen
    Semi-permanente wenkbrauwen zijn veel populairder. Geen wonder, want het gaat langer mee. Eenmaal klaar, gaan de wenkbrauwen zelfs tot een paar jaar mee. Aan de andere kant is het een dure procedure die moet worden uitgevoerd door iemand die het kant. Het ombre effect wordt bereikt door pigment precies in de huid te brengen, de juiste diepte te bereiken en de juiste kleurverzadiging te krijgen – alleen op deze manier krijgt u geen uniforme kleur. Ombre microbladed wenkbrauwen is het moeilijkst, maar het effect dat je krijgt is maximaal natuurlijk.
  • Ombre wenkbrauwen met gewone producten
    Een andere optie is het gebruik van normale make-up producten. Je brengt ze zelf aan of laat je door een schoonheidsspecialist zien hoe je dat moet doen. Het grootste nadeel is dat je de procedure elke dag moet herhalen. Aan de andere kant is het wel weer goedkoop. Om ombre wenkbrauwen te krijgen, heb je twee kleuren nodig (potloden, pommade, poeders). Je brengt de donkere kleur aan op de onderste lijn en de scherpe punt, terwijl de lichtere kleur naar het begin van de wenkbrauwen en de bovenste lijn gaat. Als je het goed doet dan krijg je een bijzondere wenkbrauwvorm en een zeer natuurlijk effect. Als laatste moet je je er bewust van zijn dat ombre wenkbrauw make-up vervelend is, plus dat je wat ervaring en tijd nodig hebt om de stijl onder de knie te krijgen.

Aanbevolen artikelen: