Hoe zorg je voor de huid van je handen? Het verschil tussen moderne en oude methodes

De huid van je handen moet goed verzorgd worden. Dit is belangrijk, omdat de huid van je handen dagelijks wordt blootgesteld aan schadelijke stoffen, zoals zure en alkalische stoffen, chemische stoffen, mechanische schokken en warmte. Om die reden is het belangrijk om je handen de juiste verzorging te geven. Er zijn vele manieren om de huid van je handen te verzorgen, oude en moderne methodes. Laten we eerst de oude methodes bekijken.

Oude methodes voor het verzorgen van je handen

Regelmatig baden

Baden met kruiden en koud water helpen bij het onderhouden van de huid en de neutralisering van schadelijke stoffen. Dagelijks een bad met koud water met kruidenextracten zal de huid van je handen voorzien van veel mineralen en vitaminen.

Gebruik aloë vera-gel

Aloë vera-gel is goed voor de huid. Het kan helpen bij het herstellen van de huid. Aloë vera-gel voedt de huid, vermindert jeuk, houdt de pH-balans van je huid in evenwicht en sukkelt de jeuk af.

Veel water drinken

Je hebt voldoende water nodig om de huid van je handen goed te hydrateren. Drink daarom elke dag minstens 8 glazen water.

Gebruik olierijke crèmes en lotions

Het gebruik van olierijke crèmes en lotions is ook een goede manier om je huid te verzorgen. Deze crèmes en lotions bevatten voedende ingrediënten die de huid gehydrateerd houden, zoals sheaboter. Deze crèmes en lotions helpen bij het voorkomen van droge huid, jeuk en schilfering.

Gebruik natuurlijke ingrediënten

Er zijn veel natuurlijke ingrediënten die je kunt gebruiken om je handen te verzorgen. Herenolie, kokosolie, olijfolie, amandelolie, avocado-olie en honing zijn allemaal goed voor je huid.

Moderne methodes voor het verzorgen van je handen

De technologie heeft de moderne manieren versneld om de huid van je handen te verzorgen wanneer je op zoek bent naar een diepere reiniging. Hier zijn een aantal moderne technieken die je kunt gebruiken om je handen goed te verzorgen:

Gebruik lichttherapie

Deze techniek is gebaseerd op licht. Het bestaat uit het gebruik van lichttherapie om de productie van collageen en elastine te verhogen. Hierdoor wordt de huid van je handen gladgestreken en wordt de elasticiteit en hydratatie van je huid verhoogd.

Gebruik chemische peels

Chemische peels zijn geschik voor het verwijderen van de dode huidcellen, het verminderen van oneffenheden, het verminderen van fijne lijntjes en het verzachten van de huid. Het gebruik van een chemische peel kan het herstel van de huid versnellen, waardoor de huid er gezonder en jonger uitziet.

Exfoliëren

Als je je handen wilt exfoliëren, dan kun je kiezen voor mechanische exfoliatie of chemische exfoliatie. Bij mechanische exfoliatie worden lichte, kleine borstelbewegingen gemaakt, terwijl bij chemische exfoliatie vele ingrediënten gebruikt worden, zoals alfahydroxyzuren.

Gebruik hyaluronzuur

Hyaluronzuur behoort tot de klasse van nuttige bestanddelen die worden gebruikt in anti-agingproducten. Hyaluronzuur trekt vocht aan en houdt het in de huid, wat resulteert in een stralende, gehydrateerde en gezond ogende huid.

Gebruik microneedling

Microneedling is een procede waarbij kleine naaldjes in de huid worden geprikt. Deze naaldjes maken kleine gaten in de huid, zodat er meer voedingsstoffen en hydratatie de huid kunnen penetreren, waardoor de huid soepeler en frisser wordt.

Conclusie

Als je je handen goed wilt verzorgen, zijn er oude en moderne methodes. Oude methodes zoals regelmatig baden met kruiden en koud water, het gebruik van aloë vera-gel, veel water drinken, olierijke crèmes en lotions en het gebruik van natuurlijke ingrediënten, zullen je helpen om je huid gezond te houden.

Moderne methodes, zoals lichttherapie, het gebruik van chemische peeling, exfoliëren, het gebruik van hyaluronzuur en microneedling, zullen je helpen met diepgaande verzorging. Of je nu kiest voor oude of moderne methodes, het is belangrijk om je handen goed te verzorgen om je huid gezond te houden.

 

Aanbevolen artikelen: